Apple amana planul ca angajatii sa se intoarca la birouri 3 zile pe saptamana

Apple a amanat planul ca angajatii sa se intoarca la birou timp de trei zile pe saptamana. Politica de revenire la locul de munca a fost programata, initial, sa intre in vigoare pe 23 mai, dar a fost respinsa din cauza cresterii numarului de cazuri de COVID-19, potrivit unui raport de al Bloomberg in cursul zilei de marti. In mod ciudat, nu se mai auzise nimic despre pandemie in ultima vreme, mai ales de la izbucnirea razboiului in Ucraina, moment in care virusul care a facut ravagii in intreaga lume a intrat intr-un con de umbra. Si asta la numai o luna dupa ce varianta omnicrom a facut ravagii in Statele Unite. De asemenea, compania a spus ca mastile sunt din nou necesare la birouri si in zonele comune ale cladirilor in care angajatii isi vor desfasura activitatea la locul de munca.

Nu este pentru prima data cand cei de la Apple vin cu planuri de revenire la birou pe care sunt ulterior nevoiti sa le amane din cauza extinderii amenintarii virusului in Statele Unite. Ba chiar, Apple, alaturi de Google, s-a dovedit a fi una dintre cele mai stricte dintre companiile din Big Tech atunci cand vine vorba despre revenirea la lucrul de la birou. Un program propus de trei zile la birou a fost dezvaluit angajatilor in iunie anul trecut si urma sa inceapa mai tarziu, in 2021. In cele din urma, a fost amanat pe ianuarie, apoi pe februarie, apoi din nou cu o data tinta stabilita pentru mai, insa nici acum nu pare sa le iasa socoteala celor de la Google in vederea acestui lucru. Acum, cu mai putin de o saptamana inainte ca planul de revenire la birou sa intre în vigoare, acesta a fost amanat din nou. Deloc surprinzator. Un nou interval de timp pentru inceperea unei saptamani de lucru cu trei zile la birou nu a fost facut public inca.

Intarzierea este cel mai recent exemplu al luptei cu care s-au confruntat multe companii in ceea ce priveste revenirea la locul de munca dupa ani de zile in care angajatii in domenii IT au lucrat mai mult de acasa, dar vestea este probabil binevenita pentru macar unii dintre angajatii celor de la Apple. Cu toate acestea, in momentul in care a fost anuntata pentru prima data decizia companiei de a impune trei zile dintr-o saptamana lucratoare pentru munca la birou, un grup de angajati ai Apple s-a opus, exprimandu-si in mod deschis nemultumirile intr-o scrisoare adresata conducerii si criticand politica „one-size-fits-all”. De atunci, gigantul tehnologic a vazut in continuare respingeri ale angajatilor si solicitari in ceea ce priveste mai multă flexibilitate din partea companiei privind programul acestora, insa cei de la Apple au ales intodeauna sa ramana dedicati valorii potentiale a interactiunilor la locul de munca in persoana. Impotriva vointei angajatilor sai, in special considerand faptul ca o multime dintre acestia nu sunt vaccinati si ca pentru a avea acces in cladirile Apple vor trebui sa-si faca vaccinul. Asta este unul dintre criterii, sunt multi cei care pur si simplu nu vor sa reia munca de la birou in momentul de fata. 

Mulți angajati ai Apple au fost si sunt inca asteptați sa fie la birou doua zile pe saptamana, cu toate ca nu toti se prezinta mereu conform acestui program. E mai usor in teorie decat in practica. Contactati de catre publicatii din presa americana, precum cei de la CNET, reprezentantii Apple nu au raspuns imediat unei solicitari de comentarii pe tema acestui subiect. 

Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *