Serviciul de home internet al Verizon va ajunge la 20 de milioane datorita upgrade-ului 5G

Sau cel putin acesta ar fi planul, insa reteaua mobila americana va trebui sa mai astepte putin avand in vedere faptul ca a convenit sa amane lansarea retelei C band pentru 5G, ce ar fi urmat sa fie o imbunatatire semnificativa in comparatie cu 5G-ul oferit de Verizon pana in momentul de fata. Astfel, acest upgrade ar urma sa fie lansat in Statele Unite la data de 19 ianuarie, desi initial era programata pentru 5 ianuarie. Ideea este ca aceasta imbunatatire nu ar urma doar sa creasca viteza traficului de date din mers. Operatorul mobill american si-a mărit, de asemenea, acoperirea pentru home internet, iar in doua saptamani, acoperirea se va extinde la aproape 20 de milioane de clienti, a declarat, in cursul zilei de marti, directorul departamentului de tehnologie, Kyle Malady, intr-un interviu. Actualizarea este o imbunatatire in comparatie cu planurile declarate anterior ale operatorului de a oferi home internet prin 4G LTE sau 5G cu unde milimetrice la 15 milioane de clienti pana la sfarsitul anului 2021. O imbunatatire ce vizeaza inca 5 milioane de clienti (adica cam un sfert din populatia Romaniei dupa ultimul recensamant. lol)

Serviciul de home internet al Verizon transforma semnalele retelei mobile in Wi-Fi, permitand utilizatorilor sa obtina aceleasi viteze mari pe care le experimenteaza pe computere, televizoare si alte dispozitive de acasa. Extinderea serviciului 5G al operatorului de transport cu activarea asa-numitelor frecvente in C band pe 19 ianuarie va permite mai multor clienti sa acceseze acele viteze ca parte a unui serviciu de internet pentru acasa. Aria mai larga a serviciului sau de home internet poate oferi milioanelor de clienti o opțiune suplimentara — sau chiar prima — pentru serviciul de banda larga, ceva la care milioane de americani inca nu au acces. Update-ul ii va permite companiei sa ajunga din urma rivala T-Mobile, care domina piata 5G din Statele Unite de la lansarea noii retele de date mobile si pana in prezent.

Operatorul sustine ca, atunci cand sunt conectati la 5G Home, asa cum si-au botezat cei de la Verizon serviciul de internet pentru acasa, utilizatorii se pot astepta la viteze de descarcare „tipice” de aproximativ 300 Mbps, in timp ce viteza cea mai mare ar urma sa se ridice pana la 1 gigabit pe secunda. Acestea sunt comparabile cu vitezele oferite de serviciul Verizon Fios cu fibra optica. Verizon nu are limite de date pentru serviciul sau de internet (cu alte cuvinte, utilizatorii ar urma sa beneficieze de net nelimitat), iar taxele sunt incluse in pretul de pornire de 50 de dolari pe luna (cu platile automate activate). Pentru a atrage abonati, operatorul de transport a combinat o serie de avantaje, inclusiv dispozitive Google Nest, garantii de blocare a prețurilor si chiar o prima luna de serviciu gratuita. Marti, a adaugat un nou stimulent pentru cei cu planurile sale wireless Do More, Play More sau Get More, permitandu-le sa economiseasca 50% din costul lunar al 5G Home daca au ambele servicii.

Avantajele arata drumul lung pe care Verizon il are in fata pentru a reprezenta o competitie serioasa in fata celorlalti operatori mobili, iar 5G Home ar urma sa fie pasul prin care acestia isi doresc sa micsoreze distanta. Serviciul a avut aproximativ 150.000 de abonati, impartiti intre persoane fizice si juridice, a declarat vicepresedintele executiv al Verizon, Matt Ellis, in timpul raportului in ceea ce priveste veniturile companiei in al treilea trimestru din 2021 (fisier transcris in format PDF). Aria de acoperire pentru 5G Home ar urma sa includa printre cele mai mari orase ale tarii, inclusiv New York, Los Angeles, Chicago, San Francisco, Boston si Miami.

Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *