Modul Dark pe toate aplicatii si dispozitivele

Pentru cei care petrec foarte mult timp in fata calculatoarelor, a telefoanelor, ochii obosesc foarte repede din cauza fundalului alb, fiind mai luminos, indiferent de cat de slaba este luminozitatea pe care ai setat-o. De aceea, modul dark este salvarea in aceste situatii, pentru ca intuneca fundalul, ecranul, iar ochii tai nu vor mai obosi chiar atat de repede. Acesta poate fi folosit pe telefoane sau computere, pe unele aplicatii sau pe sistemele de operare. Modul intunecat va face textul mai vizibil si poate prelungi durata de viata a bateriei dispozitivului tau si este eficient pentru persoanele care au deficiente de vedere. 

Modul intunecat este mai eficient daca ai un ecran IOS OLED, precum Iphone X sau 11. Asta inseamna ca exista o sansa mult mai mare de economisire a bateriei. Daca ai un Iphone mai vechi, exista fundalul gri inchis, care se poate seta la unele aplicatii pentru a creste lizibilitatea. Pentru a activa modul intunecat la IOS trebuie sa glisezi de pe ecranul de pornire pentru a ajuns la setari. Apasa si tine apasat cursorul de luminozitatea si apasa pe Aspect din partea stanga jos si poti seta daca vrei modul intuneric sau cel luminos. Poti sa adaugi o setare rapida a modului intuncat, accesand Setarile- Centrul de control- Personalizarea controalelor. 

Modul intunecat pe Android se aplica tuturor aplicatiilor detinute de Google, precum Youtube, Gmail, Chrome. Acest mod este disponibil din noiembrie 2019 si poate si setat doar la telefoanele care au Android 10, astfel ca telefoanele mai vechi nu beneficiaza de aceasta functie. Functia se poate activa din Setari- Afisaj- Avansat, de aici poti sa activezi si sa dezactivezi modul intunecat. Daca nu vrei sa parcurgi acest demers, poti sa adaugi functia in setarile rapide din bara de notificari. Gliseaza in jos bara de notificari si atinge pictograma cu creionul si de aici poti sa editezi, deruleaza in jos pana cand gasesti “Dark Theme” si adauga-l. 

Modul Dark se poate folosi si pe dispozitivele MacOS Mojave si se aplica pentru orice program Apple, Finder, Mail, Note. Pentru a-l activa intra la Meniu din coltul stanga sus si apasa pe Preferinte- General si vei gasi comutatorul de luminozitate de unde poti s setezi modul intunecat. 

La Windows, modul intunecat nu se aplica tuturor aplicatiilor desktop, ci doar cele detinute de Windows. Se activeaza pe Windows 10 din Setari- Personalizare- Culori, deruleaza pana jos si selecteaza “Alege modul de aplicatie” si selecteaza modul intunecat. 

Acestea fiind spuse, daca petreci mult timp in fata calculatorului sau telefonul, modul dark te va ajuta atat in scaderea nivelului de oboseala al ochilor, cat si in prelungirea duratei de viata a bateriei dispozitivului si se poate activa pe IOS, Android, Mac sau Windows.

Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *