Elon Musk a devenit artist muzical. A lansat prima piesa, Don’t Doubt ur Vibe

Este amuzant felul in care, mai nou, toata lumea poate deveni artist muzical dupa cateva sesiuni de inregistrat la studio si un inginer de sunet care sa puna autotune sau efecte pe voce astfel incat o piesa sa sune bine. Asta in acelasi timp in care sunt o multime de oameni care iau lectii de canto ani intregi pentru a deveni artisti. Majoritatea continua lectiile respective chiar si dupa ce au inregistrat prima piesa, cu scopul de a evolua si a lucra la voce astfel incat urmatoarele melodii sa sune mai bine. Intre timp, sunt altii care fac piese in care mai “pica” putin de pe instrumental pentru ca nu au experienta necesara sa mentina ritmul cantand pe note. In hip hop, e putin mai simplu, pentru ca ai nevoie doar de ureche muzicala pentru a putea canta pe ritmul dictat de tobe. Si de plamani bine dezvoltati pentru a recita cum trebuie versurile “pe beat”, dar asta e partea a doua. Alte genuri de muzica care implica cantatul propriu-zis reprezinta o sarcina cu mult mai grea pentru cei care nu au nici o treaba cu muzica, insa vor neaparat sa scoata piese. 

Pana acum, a fost acel fenomen cu vloggerii care scoateau piese, atat in tara, cat si pe YouTube-ul international. Casele de discuri pot transforma si cele mai afoane persoane in artisti muzicali prin intermediul instrumentelor pe care le au la dispozitie. Efecte de modificare a vocii astfel incat sa fie in sincronizare perfecta cu instrumentalul, autotune sa sune mai bine si ai un artist (cel mai bun exemplu este 5Gang dupa colaborarea cu Global Records). 

Bine, atunci cand vorbim despre Elon Musk, vorbim despre unul dintre cei mai bogati si mai influenti oameni ai planetei. Detine Tesla, PayPal, este responsabil de Space X si mai are alte cateva companii mai micute. CEO-ul de la Tesla este o persoana care nu se da in vant de la a isi etala averea sau a se comporta excentric in public. Cel mai bun exemplu a fost atunci cand a fumat iarba in timpul unui podcast cu Joe Rogan. Plus ca este atat de deschis la experiente noi incat dupa ce si-a cumparat propriul lui studio, Emo G Records (numele e top), a si inregistrat prima piesa. 

Recent publicata pe SoundCloud, piesa se numeste Don’t Doubt ur Vibe si este una pe stil EDM, usor orientat spre trance. CEO-ul de la Tesla s-a aratat extrem de mandru de creatia sa, laudandu-se pe Twitter  ca versurile sunt scrise si interpretate de el, dincolo de partea de productie de care s-a ocupat altcineva (evident). Una peste alta, pentru o prima piesa a unui director executiv, suna destul de bine. Oare e aceasta piesa o intrare a lui Elon Musk in industria muzicala sau doar un experiment de moment? Oricum ar fi, piesa o poti asculta din link-ul de mai jos:

Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *