Apple, investitie de 200 de milioane de dolari. Pe ce a cheltuit compania americana aceasta suma?

Apple este o companie care se afla intr-o continua dezvoltare. Lucru pe care l-a demonstrat de-a lungul istoriei, prin faptul ca gigantul din Copertino nu a ramas axat pe un singur domeniu pana in momentul de fata. De la compania care se specializa in dezvoltarea primelor calculatoare si pe acest domeniu de hardware in general, la unul dintre cei mai mari producatori de smartphone-uri din lume prin iPhone, si unul dintre cei mai mari producatori de tablete prin iPad, iar acum la o companie care detine un serviciu de streaming TV. Cu alte cuvinte, compania americana a stiut intodeauna cand sa se orienteze si reorienteze pentru a-si mentine succesul, ceea ce este o atitudine flexibila, deschisa oricarei portite. Desigur, toate aceste servicii in forma actuala au presupus un efort din partea celor de la Apple pana in momentul de fata. 

In orice caz, Apple nu se opreste aici. In fiecare luna, compania americană cauta sa mai faca una-doua achizitii, care sunt printre cele mai diverse. Gigantul din Copertino se arata interesat mai ales de acel gen de companii startup care ar ajuta-o să creasca. Evident, ca nu e singurul scop al unei astfel de strategii, iar principalul consta, fara indoiala, in dorinta celor de la Google de a-si inghiti potențiații rivali, inainte ca acestia sa poata sa reprezinte o concurenta serioasa. Dezbina si cureste, spuneau romanii in vremurile vechi. Cei de la Apple nici nu trebuie sa depuna efortul pentru a dezbina atunci cand pot cumara orice astfel de companie mica contra unei sume cu care directorul si conducerea respectivei afaceri sa fie multumiti si… gata, s-a realizat tranzactia.

Se pare ca ultima achizitie a celor de la Apple a costat compania o cifra de nu mai putin de 200 de milioane de dolari. E vorba despre un startup american, care dezvolta un tip diferit de inteligenta artificiala. Este un sistem care a atras atentia inclusiv celor de la Apple.

Cu alte cuvinte, se pare ca cei de la Apple s-au decis sa cumpere Xnor.ai, un startup american care dezvolta un sistem inovativ de inteligenta artificiala. Cu alte cuvinte, ruleaza algoritmi care nu se bazeaza pe cloud, ci pe surse de la nivel local.  In discutie s-ar fi adus si un anumit software de recunoaștere a imaginilor dezvoltat de startup-ul american, Este o tehnologie care poate rula chiar si pe dispozitivele cu mai putina putere de procesare.

Din nou, scopul celor de la Apple prin aceasta tranzactie este sa-si imbunatațeasca propria tehnologie, pe care o foloseste nu doar pe iPhone-uri, ci si pe alte dispozitive ale sale… si asta in 2020. Acest sistem de inteligenta artficiala ar putea fi folosit pe mici gadget-uri care nu au o putere mare de procesare, cum ar fi ceasurile inteligente sau castile smart. Dupa cum sustine Ali Farhadi, unul dintre fondatorii Xnor.ai, tehnologia dezvoltată de compania sa le permite altor firme sa ruleze algoritmi de inteligenta artificiala „pe orice dispozitiv, de la un device fara baterii de 2 dolari pana la cloud”.

Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *