La CES 2020, Verizon promite sa lanseze 20 de dispozitive 5G in acest an

Verizon intentioneaza sa lanseze 20 de dispozitive 5G in 2020, sau de patru ori mai mult decat a lansat anul trecut. Compania intentioneaza sa lanseze telefoane care se incadreaza initial sub pretul de 800 de dolari in prima jumatate si va ajunge la un telefon care are un pret sub 600 de dolari in a doua jumatate, a declarat directorul executiv al Verizon Wireless, Ronan Dunne, intr-un interviu, in cursul zilei de marti, intr-o sala de sedinte organizata in cadrul Centrului de Conventii Nisipurile de la CES 2020. Acest proiect reprezinta un salt urias fata de 2019, atunci cand majoritatea retelelor 5G din intreaga lume au avut parte de lansarea initiala. Noua generatie de tehnologie wireless promite sa imbunatateasca in mare masura viteza si capacitatea de reactie a conexiunii tale mobile si sa activeze in domenii noi, precum automobilele si telemedicina, dar pana acum a experimentat dureri de cap din ce in ce mari in privinta unor aspecte precum autonomia limitata si acoperirea sau viteze inconsistente.

Dunne, care a refuzat sa numeasca orice dispozitiv in mod specific, si-a exprimat increderea ca pretul dispozitivelor va scadea si a spus ca trebuie sa renunte la partenerii care vor sa dezvolte telefoane cu suport 5G. Afirmatia lui are o semnificatie mai aparte, deoarece exista o multime de intrebari cu privire la suportul pe care l-ar putea primi industria 5G de la Verizon. Tehnologia companiei ar fi alimentata de un spectru de inalta frecventa numita unda milimetrica. Unda milimetrica permite viteze imbunatitite radical de peste 1 Gbps, dar are restrictii stricte in ceea ce priveste acoperirea, in prezent acoperind doar anumite parti ale oraselor si stadioanelor NFL si neputand patrunde in cladiri. Cea mai mare parte a lumii foloseste spectru cu banda inferioara, care prezinta cea mai mica viteza de pe piata de servicii broadband, dar ofera o acoperire semnificativ mai buna, inclusiv in interior. T-Mobile si AT&T au implementat 5G atat in unda milimetrica, cat si in banda joasa in SUA, dar ambii transportatori si-au concentrat recent ofertele 5G in jurul unei benzi joase.

Verizon este printre putinii transportatori care promoveaza doar o mica parte din serviciile cu unda milimetrica, pentru moment. Dunne, insa, nu s-a aratat preocupat de acest lucru. „Oamenii care vor sa fie luati in serios in lumea 5G vor avea unda milimetrica”, a spus Dunne. In 2019, Verizon a lansat Samsung Galaxy S10 5G, Galaxy Note 10 5G, LG V50 ThinQ 5G, Moto Z4 cu 5G Moto Mod si un hotspot wireless 5G. Dunne a spus ca se asteapta ca majoritatea dispozitivelor din acest an sa fie telefoane, cu o mana de hotspoturi. In ceea ce priveste laptopurile cu conexiuni 5G, care au aparut la CES 2020, Dunne a spus ca se asteapta ca mai multe dintre aceste dispozitive sa apara la sfarsitul anului sau in 2021. Cei de la Verizon au in plan pe tot parcursul anului 2020 sa acopere 5G pe un teritoriu din ce in ce mai mare, a spus Dunne.

Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *