Exploit si Abi au lansat piesa “Sarpe”, un diss pentru 5Gang

Bun, nici nu stiu de unde sa incep. Ma tenteaza sa fiu in continuare acid in privinta legaturii din ce in ce mai stranse intre vlogging si muzica (mai ales cea hip hop), insa nici macar nu mai e un subiect de actualitate. Nu mai e cazul de la fenomenul cu disstracks pe YouTube in 2017, care a inceput cu Selly si Vlad Munteanu, Highman si Bisi si pana la sfarsitul anului cam toti vloggerii au fost la studio sa-si inregistreze disstrack-uri unul altuia. Dupa care Selly a facut 5Gang, iar faza cu “cantatul la caterinca” a devenit din ce in ce mai serios, mai ales dupa ce au semnat cu Global Records. A aparut fenomenul cu “gangurile” pe YouTube, formatii trap in formula standard de 4 baieti si o fata. Ce-i drept, din acel fenomen au scos capul artisti care au reusit sa se ridice putin, sau vloggeri care au devenit artisti pe bune si au inceput sa scoata muzica buna (Antonio Pican sau Lil Nib ar fi exemplu pentru prima categorie, Zenk sau Geleu pentru cea de-a doua). Bun, a murit si fenomenul respectiv si singurii ramasi au fost 5Gang, care sunt o bataie de joc la adresa industriei muzicale in continuare. Si nu pentru ca nu ar sti sa cante, ce-i drept au evoluat din punct de vedere muzical, insa mesajul lor este unul cu caracter manelist pe instrumentale pop cu influente trap.

Lasand la o parte acest istoric, reamintesc faptul ca Exploit a iesit din 5Gang pe la inceputul lui septembrie. Tot ce a lansat in afara trupei respective, de la Arta din Creion pana la Leila si Cenzurat, e un stil mult mai bun decat cel pe care il avea in trupa de vloggeri. Oricum, Exploit era singurul din trupa respectiva care avea treaba cu muzica dinainte de 5Gang, el fiind beat producer inainte sa incerce ca artist. In fine, desi s-a spus ca despartirea dintre Exploit si 5Gang s-a realizat in termeni amiabili (desi a parut cat se poate de fals) in clipul lui Selly, Exploit s-a fotografiat cu Abi, principalul rival al lui Selly pentru clout in Romania. Vreau sa mentionez faptul ca, in ciuda faptului ca e inventatorul trapului manea, Abi are mai multa legitimitate in industria muzicala fata de 5Gang, mai ales ca a avut colaborari cu Amuly si NMW.

In orice caz, la scurt timp dupa fotografie, apare si piesa Tank de la 5Gang, care este un atac mai mult sau mai putin subtil la adresa lui Exploit (nu se poate numi diss, Selly spunea ca sunt cateva versuri cu dedicatie si atat). Ei bine, Exploit raspunde prin piesa Sarpe, o colaborare cu Abi. Piesa suna foarte bine, iar versurile sunt un nivel ridicat pentru tot ce au facut cei doi pana acum. Plus ca modul in care se plieaza stilurile lor e unul cat se poate de bizar. Iar atacul la adresa trupei respective e unul destul de dur. Piesa:

Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *