Dupa Apple si Disney, si HBO isi anunta lansarea propriei platforme de video streamingv

Atunci cand vine vorba de platforme care ofera servicii de video streaming, Netflix incepe sa aiba din ce in ce mai multi rivali, din ce in ce mai multe companii din domeniul tech sau din domeniul televiziunii, incepand sa-si lanseze propriile lor servicii. Astfel, cei de la Apple au anuntat lansarea Apple TV Plus, insa nu au oferit detalii esentiale, precum o data oficiala de lansare, si preturile la care ar urma sa fie disponibile serviciile acestei platforme. A urmat apoi Disney, care a facut lucrurile putin mai bine decat Apple in ceea ce priveste detaliile oferite publicului in legatura cu serviciul sau de streaming. Astfel, stim ca Disney Plus va aparea in Statele Unite pe 12 noiembrie, si, intr-o prima faza, va fi disponibil la preturile de 7 dolari abonamentul pe luna (29 de lei in banii nostri) si 70 de dolari abonamentul pe an (293 de lei). In cele din urma, si HBO se inscrie in cursa pentru a deveni rivala Netflix. 

Astfel, cei de la WarnerMedia, compania care detine HBO (si care, la randul ei, e detinuta de compania telecom americana AT&T), a anuntat lansarea unui nou serviciu de streaming: HBO Max. Pentru a concura cu Netflix, Hulu, Amazon Prime, Apple TV Plus si Disney Plus. Spre deosebire de celelalte, insa, probabil ca decizia WarnerMedia vine ca urmare a unui conflict direct cu cei de la Netflix. Astfel, WarnerMedia controleaza drepturile de difuzare ale Friends, probabil unul dintre cele mai populare seriale de pe cea mai bine cunoscuta platforma de streaming. In ultima vreme, a avut o intelegere cu Netflix pentru ca serialul sa fie disponibil abonatilor acestui serviciu de streaming, insa probabil ca o cearta intre cele doua companii a dus la retragerea serialului de pe Netflix si la decizia WarnerMedia de a lansa, in cele din urma, HBO Max. Asta desi WarnerMedia detine deja HBO Now (în Statele Unite ale Americii si in alte cateva tari), cat si HBO Go (in Romania, de exemplu). Nu sunt servicii disponibile la nivel global, totusi. 

De ce apare un nou serviciu HBO in competitie cu Netflix?

Atunci cand cei de la Netflix au renuntat la afacerea precedenta, aceea cu inchiriat DVD-uri, si a migrat spre mediul online pana s-a decis sa prezinte o solutie la problema cu descarcarea ilegala de seriale si filme, acest domeniu nu reprezenta un potential. Astfel, atunci cand trusturi de televiziune precum Disney, WarnerMedia sau altele n-au fost foarte atente, Netflix s-a lansat la nivel global, reusind sa convinga o mare parte dintre utilizatorii care descarcau filme si seriale prin torrente sa le devina clienti. Acum, companii precum Apple, Disney, WarnerMedia si altele incearca sa exploateze acest potential, pentru a prezenta alternative la adresa Netflix. 

Pe HBO Max, cei de la WarnerMedia vor putea distribui continut TV de la Warner Bros, New Line, DC Entertainment, CNN, TNT, TBS, truTV, The CW, Turner Classic Movies, Cartoon Network, Adult Swim, Crunchyroll, Rooster Teeth, Looney Tunes, etc. Astfel, te vei putea astepta la o baza destul de mare de filme si seriale. Unii ar spune ca e pacat faptul ca WarnerBros nu a luat aceasta decizie pe vremea cand HBO inca avea Game of Thrones. 

Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *