Huawei infirma raportul ca si-ar fi oprit productia telefonica in urma represiunii SUA

Problemele se tin in lant pentru cei de la Huawei, in conditiile in care Statele Unite  declanseaza avalansa asupra gigantul tehnologic chinez. Dupa ce guvernul american le-a interzis celor de la Huawei sa utilizeze produse din SUA, care includ sistemul de operare Google Android, compania urmeaza sa incetineasca productia de smartphone-uri. Cel putin asta se spunea intr-un raport publicat de cei de la South China Morning Post. Foxconn, o companie taiwaneza care produce electronice de la Apple, Huawei, Sony, Nokia, Xiaomi si multe altele, a axat mai multe linii de productie Huawei dupa ce Huawei a redus comenzile, a afirmat SCMP, citand surse de la Foxconn.

Cu toate acestea, reprezentantii Huawei neaga ca s-ar fi incetinit productia, declarand ca raportul este unul fals. “Huawei respinge aceste afirmatii: nivelele noastre globale de productie sunt normale, fara ajustari notabile in ambele directii”, a declarat un purtator de cuvant al companiei chinezesti. Normal ca nici daca ar fi fost sa se intample cu adevarat, nu ar fi recunoscut vreun oficial de-al companiei acest fapt.

Statele Unite se temeau de mult de relatia lui Huawei cu guvernul chinez. Principala preocupare nu este cu telefoanele Huawei, ci mai degraba cu echipamentele de infrastructură de telecomunicatii ale companiei. Guvernul american este ingrijorat de faptul ca Huawei si-ar putea folosi echipamentele, si in general toata infrastructura sa, pentru a permite guvernului chinez sa spioneze diverse tari, ceea ce ar oferi Beijingului oportunitati de sabotaj in cazul in care s-ar ajunge la un razboi comercial. La care, oricum s-a ajuns. Aparatele de telecomunicatii ale Huawei sunt interzise in SUA incepand din 2012.

Conflictele guvernului american, si a Statelor Unite in general, cu cei de la Huawei s-au inrautatit considerabil de la inceputul anului trecut, totusi. In ianuarie 2018, guvernul american a facut presiuni asupra companiilor de transport, cum ar fi Verizon și AT&T, pentru a incheia acorduri cu Kibosh pentru a transporta telefoanele Huawei. Huawei a fost adaugat pe lista Biroului de Industrie si Securitate al Departamentului de Comert al Statelor Unite ale Americii pe 15 mai, in urma unui ordin executiv emis de presedintele american Donald Trump, care interzice in mod efectiv Huawei sa aiba vreo contributie in reteaua de telecomunicatii din SUA. Astfel incat nu au voie nici macar sa vanda un simplu telefon.

Huawei a primit o amanare de 90 de zile inainte ca interdictia sa intre in vigoare. Sarcina sa cea mai presanta este construirea unui sistem de operare, deoarece Google nu va mai acorda Huawei o licenta Android, care va permite companiei sa ramana competitiva in afara Chinei. Potrivit ultimelor zvonuri pe aceasta tema, noul sistem de operare va fi gata la nivel international anul viitor.

Dupa ce a depasit, anul trecut, volumul de livrari al Apple, Huawei a devenit al doilea cel mai mare producator din lume si spera sa-i rastoarne si pe cei de la Samsung pentru a deveni cel mai bine vandut brand din lume. Acest obiectiv pare din ce in ce mai departe din punctul de vedere al companiei Huawei, asa cum se pare ca fiecare zi are o veste proasta pentru compania chinezeasca.

Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *