Microsoft sustine ca serviciul “xCloud” al Xbox va functiona cu mii de jocuri

Anul trecut, cei de la Microsoft au anuntat proiectul xCloud, un serviciu de gaming care sa iti permita sa joci jocuri video difuzate pe Internet, exact asa cum ar fi cand vizionezi videoclipuri Netflix streaming. De atunci, au fost anuntate fel de fel de caracteristici si capacitati ale noului proiect. In cadrul zilei de vineri, compania a publicat o postare pe blog in care discuta despre modul in care serviciul foloseste un hardware asemanator cu consolele existente ale Xbox One. Aceast lucru inseamna ca o biblioteca existenta de peste 3.500 de jocuri va lucra la serviciu “fara modificari sau cu modificari cerute de dezvoltator”, a spus Microsoft.

“Cu alte cuvinte, dezvoltatorii vor putea scala dramatic jocurile existente pe diferite dispozitive, fara ca acestea sa aibe nevoie de o dezvoltare suplimentara, de intretinere suplimentara a bazei de cod si fara actualizari separate”, a sustinut compania intr-o declaratie pe tema acestui serviciu. “Atunci cand un dezvoltator actualizeaza versiunea Xbox One a titlului, acele actualizari se vor aplica, de asemenea, tuturor versiunilor disponibile pe Project xCloud fara a avea parte de alte lucrari suplimentare.” Anuntul este un ultim efort al celor de la Microsoft de a atrage utilizatorii si gamerii catre a achizitiona viitoarele servicii pregatite de catre companie. Astfel, exista un motiv bine intemeiat pentru Microsoft sa anunte aceste servicii atat de devreme.

Astfel, un numar tot mai mare de titani ai industriei tehnologice si de gaming si-au anuntat fie intentia de a concura cu xCloud, fie au aparut zvonuri cu privire la faptul ca vor incerca sa realizeze acest lucru in curand. Aceasta include Google gigantul de internet, care a anuntat serviciul de difuzare Stadia in luna martie, dupa un parteneriat incheiat cu Ubisoft, compania care a dezvoltat seria populara de jocuri de aventura, Assassin’s Creed. Producatorul de jocuri Electronic Arts si-a anuntat intențiile de a oferi un serviciu de streaming de jocuri anul trecut, iar despre Amazon se zvoneste ca si ei pregatesc propriul lor serviciu de gaming streaming in viitorul apropiat. Cat despre Microsoft, compania a incheiat deja un parteneriat cu alt gigant al industriei de jocuri, Sony, cele doua companii anuntandu-si intentiile de a colabora, printre altele, in privinta serviciilor de gaming streaming. Este o colaborare interesanta intre cele doua mari rivale pe piata de jocuri video, Microsoft si Sony fiind proprietarele celor mai populare platforme de gaming – Xbox si respectiv, PlayStation. Daca avem in vedere faptul ca se ajuta deja si in alte domenii, este o colaborare suficient de plauzibila.

De asemenea, Microsoft a declarat ca mai mult de 1.900 de jocuri se afla in stadiul de dezvoltare pentru Xbox One, toate acestea putand fi difuzate si pe serviciul xCloud. “Dezvoltatorii care creeaza aceste jocuri continua sa  lucreze in mod normal – construind cu instrumentele pe care le au – in timp ce noi facem munca pentru a ne asigura ca jocurile lor devin accesibile celui mai larg set de jucatori posibili”, au spus reprezentantii companiei. Acest project xCloud pe care il are in vedere compania este unul extrem de interesant, si ar putea sa dea rezultatele dorite in timp.

Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *