Huawei poarta negocieri pentru a inlocui Gmail pentru Mate 30 si viitoarele sale telefoane

Cei de la Huawei continua sa sufere repercursiunile pentru spionajul pe care l-au prestat in favoarea guvernului de la Beijing si pentru razboiul comercial ce e pe cale de a se declansa intre Statele Unite si China. Cel mai nou anunt al celor de la Google in privinta cazului Huawei a confirmat faptul ca smartphone-urile companiei vor avea Android, insa cel mai mare impediment consta in faptul ca utilizatorii nu vor avea acces la produsele companiei, precum YouTube, Gmail, Play Store, Maps, Drive, samd. Cu toate ca se parea ca Huawei ar cauta sa treaca la un alt sistem de operare (Harmony OS sau Aurora OS), se pare ca, intr-un final, compania chinezeasca va ramane pe Android si va cauta sa inlocuiasca aplicatiile respective. Desi Huawei a dezvoltat propriul sistem de operare, Harmony OS ar urma sa fie folosit doar pentru un televizor si un smartwatch, deocamdata. 

Trecand la modul in care compania vrea sa ramana pe Android in ciuda faptului ca ii vor fi taiate functiile Google. Pentru Play Store, Huawei are ca alternativa AppGallery, un magazin de aplicatii care, conform ultimelor rapoarte in acest sens, nu se afla intr-un stadiu complet de dezvoltare. Faptul ca pare dispusa sa inlocuiasca Play Store cu AppGallery, totusi, nu indica altceva decat faptul ca, in cele din urma, magazinul de aplicatii al companiei chinezesti ar fi cat de cat operational. Asta sau faptul ca cei de la Huawei sunt, fara dar si poate, disperati atunci cand vine vorba de a-si rezolva problemele inainte de lansarea noului Mate 30. Insa, cum ramane cu celelalte aplicatii?

Ei bine, nu se stie inca cum ar cauta Huawei sa inlocuiasca Google Maps si YouTube (daca inlocuirea celei mai mari platforme video ar fi posibila in primul rand), insa se pare ca pentru Gmail ar incerca sa rezolve cat mai repede. Astfel, potrivit unei postari a celor de la ProtonMail (prin Bloomberg), Huawei se afla in discutii cu compania pentru a include serviciul de e-mail criptat pe viitoarele versiuni ale telefoanelor sale. Aplicatia de e-mail ar putea veni ori preinstalata, ori oferita în interiorul AppGallery.

Discutiile intre cele doua companii au fost confirmate de catre Andy Yen, directorul executiv al ProtonMail. Yen nu a spus, insa, daca compania a luat decizia de a le permite celor de la  Huawei sa le foloseasca aplicatia. Desi acest lucru ar fi posibil. Datorita faptului ca ProtonMail isi are sediul in Elvetia (o tara cu o istorie neutra), nu le este interzis oficialilor companiei sa fie furnizori pentru Huawei. ProtonMail este oferit, in prezent utilizatorilor iOS si Android, iar o versiune este disponibila pe internet pentru desktop si PC-uri. Dispune de criptare end-to-end, ceea ce inseamna ca compania nu poate citi mesajele pe care le-ai trimis sau le-ai primit. Si site-ul companiei promoveaza, de asemenea, siguranta fizica a infrastructurii sale, mentionand ca „se afla in cel mai sigur centru de date din Europa, sub 1000 de metri de roca solida”. Ah, metaforele utilizate de catre oficialii unei companii pentru a-si descrie produsele.

In fine. Ideea principala e ca AppGallery si ProtonMail sunt solutiile Huawei pentru pierderea accesului la Play Store si Gmail. Sa vedem cum rezolva cu celelalte.

Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *