Google nu va lansa un concurent pentru VC Oculus Quest prea devreme

Conferinta Google pentru dezvoltatorii de I/O din 2019 prezinta stiri-cheie cu privire la modul in care Google Search si Lens se concentreaza din ce in ce mai mult pe utilizarea tehnologiei AR pentru dispozitivele mobile. Insa cum ramane cu VR? Intr-un an in care apar din ce in ce mai multe gadget-uri Virtual Reality, inclusiv casti precum VC Oculus Quest ale celor de la Facebook si Indicele Valve de la HP, Vive si Qualcomm la orizont, Google adopta o abordare diferita: se concentreaza asupra aplicațiilor si serviciilor VR.

“Pe frontul VR, concentrarea noastra acum este concentrata pe servicii si pe locurile luminoase unde vedem ca VR este [n.r. o tehnologie] foarte utila”, a declarat directorul departamentului VR/AR al celor de la Google, Clay Bavor, inaintea conferintei I/O. “Tilt Brush va fi lansat in cadrul Oculus Quest, lucru pentru care suntem extrem de entuziasmati.  YouTube VR are mai mult de un milion de videoclipuri VR, iar cel mai mare depozit al mass-media VR, Owlchemy, pe care il deținem, are Job Simulator si Vacation Simulator: Jocurile VR sunt promitatoare. “

Prin urmare, se pare ca in acest an, Google nu va elibera hardware VR. Cel putin nu in momentul de fata, o schimbare in comparatie cu anul trecut, atunci cand Google a lansat un set de casti VR standalone, in colaborare cu Lenovo, si a dezvoltat camere cu doua lentile de 180 de grade VR. Cu un an inainte, Google a avut o versiune imbunatatita a headset-ului Daydream View bazat pe telefon. Google lansează Tilt Brush pentru Oculus Quest, impreuna cu Job Simulator de la Job Simulator, iar acest lucru arata ca cel mai bun hardware VR de la Google este realizat de Oculus. Insa, toate acestea nu inseamna ca Google nu lucreaza la ceva. Ce ce este acel ceva ramane de vazut.

“In ceea ce priveste dispozitivele hardware, suntem mult mai mult intr-un mod de cercetare si dezvoltare si construim cu grijă cărămizile Lego de care vom avea nevoie pentru a dezvolta experiente cu adevarat convingatoare”, explica Bavor. Dar intre timp, pentru dezvoltatorii VR care inca isi mai doresc sa lucreze in Daydream, Bavor vede Lenovo Mirage Solo de anul trecut ca kit kit dev. Hardware-ul VR are unele asemanari cu noul Oculus Quest, cu acelasi procesor Qualcomm si set cu casca 6DoF prin intermediul camerelor si senzorilor incorporati. “Am dezvoltat Mirage Solo pentru a fi extrem de folositoare pentru dezvoltatori”, spune el, referindu-se la un kit de controler 6DoF dev pus la dispozitie anul trecut si un mod de pass-through adaugat, folosind camerele pentru anumite experimente AR. In viitor, hardware-ul companiei, potrivit lui Bavor, se va putea concentra pe utilitate “pentru a crea tipurile de experiente utile pe care le afisam pe smartphone, in factori mai noi si diferiti.”

Insa, urmatorul dispozitiv VR va fi unul de realitate mixta sau de alt tip? “Pe partea hardware-ului si a dispozitivelor, din nou, caracterizam faza in care ne aflam la fel de adanc in cercetare și dezvoltare, ca si concentrandu-ne pe constructiei de caramizi critice puzzle-ului de Lego in spatele usilor inchise. Probabil ca avem un prototip undeva intr-unul din laboratoarele noastre. “

Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *